top of page

Hoe onmogelijk het ook voelt om van je hooikoorts af te komen, wees het maar goed zat! Spreek uit wat je wel wil voor jezelf en dit wordt ons vertrekpunt.

mike-kurz-BN8wDkEmEWY-unsplash.jpg
DeKeuze_Blad_Oranje_L.png
DeKeuze_Blad_Oranje_D.png

"Ik kan de lente weer ruiken"

"Twee jaar terug een behandeling gehad voor mijn verschillende allergieën, waaronder hooikoorts. Tot op heden geen klachten meer ervaren! Er is niks fijner om geen allergie tabletten meer te slikken waar je ook een beetje suf van wordt. Mensen vinden het heerlijk om de lente te ‘ruiken’, dit begrijp ik nu ook.”

K.J. 27 jaar - Vist wekelijks

kira-laktionov-VihtYwFT0J4-unsplash.jpg

Doeltreffende hooikoorts behandeling

Bij Praktijk de Keuze, in Zuid-Beijerland, kun je langskomen voor een hooikoorts of allergie behandeling. Geen adviezen over wat je allemaal moet vermijden maar een doeltreffende behandeling waar je meteen profijt van hebt.

PDK_FotoElze.png
Paint_orange_1.png

Hallo, mijn naam is Elze 't Hart

Veel gestelde vragen

 • Wat zijn de kosten en hoeveel wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar?
  Een consult alleen kost €90,- en duurt 60 min. Een Relatie therapie consult kost €135,- en duurt 90 min. Vanuit een aanvullende zorgverzekering kan de therapie gedeeltelijk vergoed worden. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar, ik raad altijd aan dit even na te vragen.
 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig en hoeveel tijd zit er tussen de verschillende sessies?
  Er zijn geen standaard aantal behandelingen per klacht of probleem. De hoeveelheid wordt individueel bepaalt. Toch zijn er wel een aantal indicaties. - Een allergie behandeling kan vaak in 1 keer afdoende zijn. Deze behandeling neemt meestal 1,5 uur in beslag en wordt als zodanig in rekening gebracht. - Problemen met jonge kinderen hebben vaak 1 of twee behandelingen nodig. - Problemen die al lang spelen vragen meestal meer tijd. Hoeveel tijd er tussen verschillende sessies zit varieert van 2, 3 of 4 weken wanneer we net gestart zijn tot enkele maanden wanneer er al één en ander bereikt is.
 • Hoe maak ik een afspraak?
  Je kunt via deze website zelf een afspraak inplannen. Je kunt ook bellen of appen en dan maken we een afspraak aan de telefoon.
 • Het werkt zeker alleen wanneer ik erin geloof?
  Wat je geloofd is inderdaad heel belangrijk. Probleem is vaak dat je niet bewust bent van wat je allemaal geloofd. Daar ga je bij mij achter komen. Het is dus niet een kwestie van "O, je gelooft er niet in en dus zal het niet werken." Het belangerijkste is dat je genoeg hebt van je klacht(en) en je jezelf er klaar voor voelt om hiermee aan de slag te gaan!
 • Heeft de therapie ook zin als ik al op leeftijd ben?
  Een mens is nooit te oud om te leren of om te helen. Dus ja, het heeft zeker zin en je bent van harte welkom om te starten.
 • Ik heb een hele specifieke klacht en/of een chronische klacht, kan je dit ook behandelen?"
  Absoluut. Ik heb juist veel ervaring met mensen met chronische klachten waarvan ze dachten dat ze nooit meer zonder ze zouden kunnen leven. Van hele hevige allergieën tot rugklachten en slaapproblemen. Het begint allemaal bij wat jij wenst voor jezelf, en zo gek als dat je het kan bedenken is ons startpunt!
 • Wat is jouw achtergrond als therapeut?
  Ik ben begonnen als oefentherapeut Mensendieck, een therapie die zich richt op de houding en bewegingen van het lichaam. Gaandeweg werd mij duidelijk dat mijn interesse eigenlijk vooral uitging naar het gevoel van de mens. Zo heb ik een jaar NLP gevolgd, waar het accent vooral lag op communiceren. Ik zocht naar meer diepgang en deed de opleiding tot Marcos-therapeut waar ik leerde om de vertaalslag van het lichaam naar het gevoel te maken. Ik zag hoe dit daadwerkelijk zorgde voor verandering in lichamelijke klachten en gevoelsproblemen. Vanuit hier ben ik mijn kennis gaan uitbreiden met de LT-Balance methode, waarbij het ook mogelijk werd allergiëen te behandelen en nog sneller tot de kern van een klacht te komen. Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van een mens en vooral daar waar het ongemerkt is gestagneerd. Ik wil helpen dit op te helderen en weer te laten stromen. Vanuit deze ambitie blijf ik constant groeien en in ontwikkeling en bezig om mijn kennis in te zetten voor andere.

Heerlijk weer buiten en jij zit binnen!

Elk jaar is het weer raak, tranende, branderige ogen, kriebelhoest, niezen, een loopneus en benauwdheid. Je bent waarschijnlijk helemaal klaar met de klachten en bijbehorende vermoeidheid door deze constante allergie aanslag op je lichaam.

Vreselijk jammer, zeker als je in zo’n prachtig gebied als de Hoeksche Waard woont!

Geen adviezen maar een blijvende oplossing

Helaas zijn de oplossingen voor hooikoorts vaak niet toereikend. Je moet binnen blijven als het winderig is én als het zonnig is. Je kan alleen in de ochtend of avond naar buiten. Gelukkig zijn er allergie pillen of druppels die wel werken. Maar misschien vind je het niet fijn daar afhankelijk van te zijn of creëert het juist weer nieuwe klachten. Resultaat: je merkt dat je het naar buiten gaan gewoon liever helemaal vermijd.

Wat is een allergie?

Een allergie is een beschermingsreactie van het lichaam om een bepaald stofje af te weren. Waar we vaak niet bij stil staan, is dat dit niet alleen een fysieke reactie is maar ook een emotionele.

 

Hooikoorts laat je emoties van irritatie ervaren en precies hier zit het probleem, want met deze irritatie probeer je vaak een onderliggende emotie buiten de deur te houden.

Een allergie ontstaat door gevoelens, waar je herhaaldelijk aan bent blootgesteld. Je wist nog niet hoe je hiermee om moest gaan en ongemerkt ben jij je tegen dit gevoel gaan verzetten. Om je te beschermen heeft jouw lichaam een allergie ontwikkeld om dit gevoel af te weren.

Het lichaam is zichtbaar bezig de pollen af te weren en onzichtbaar bezig met een emotie te ontlopen. Zo binnen zo buiten.

sven-brandsma-mxiXVpTJ_tY-unsplash.jpg

De Hooikoorts behandeling van Praktijk de Keuze

Vaak kan met één tot vier behandelingen de beschermingsreactie doorbroken worden. We brengen balans in het lichaam en het wordt je duidelijk welk gevoel zo drastisch vermeden is. Je leert hoe je voortaan op een gezonde manier met dit gevoel kan omgaan. Je lichaam heeft de hooikoorts niet meer nodig want je hoeft, op dit vlak, niet meer beschermd te worden.

_1150810.jpg
Stip_1_Oranje.png
Stip_1_Oranje.png
Stip_1_Oranje.png

Ervaringen van anderen

"Na de behandeling is er een wereld voor mij open gegaan. Ondanks dat het tijd vergt, heb ik er nagenoeg geen last meer van. Zodra warmere periodes aan breken reageer ik niet meer heftig en duurt dit meestal een paar dagen en is het voorbij. Met vochtig weer blijft de benauwdheid nagenoeg weg. Dit heeft mij heel veel  profijt gegeven en kan ik iedereen aanraden."

R. B. 31 jaar

"De manier van behandeling van voor mij heel rustgevend. Van mijn hooikoorts heb ik sindsdien geen last meer. De behandeling was voor mij heel prettig. Ik voelde dat als je met mij bezig was het iets deed met mijn innerlijk."

A.R. 71 jaar

"Na jaren hevige last te hebben ondervonden van hooikoorts ging ik naar Elze onder het mom 'baat het niet, schaadt het niet'. Kan niet ontkennen dat de behandeling zweverig overkwam,  lastig te begrijpen dat met het vinden van energiebanen en de verstoring erin, mijn klachten konden worden verholpen. Maar na 1 behandeling had ik bijna geen klachten meer. De zomer is voor mij perfect verlopen, heb niet één keer mezelf binnen moeten opsluiten. Ik kan het een ieder zeker aanraden om het te proberen."

Anoniem

Deze zomer

ga jij de natuur weer in!

Heb je nog vragen, stel ze gerust. Je kunt me telefonisch en via whatsapp contacteren. Je kunt via de boeking module en telefonisch ook gelijk een afspraak inplannen. 

Of boek gelijk een consult

 

De kennismaking is volledig gratis en duurt 15 min.

Een consult kost €80,- en duurt 60 min.
Vanuit een aanvullende zorgverzekering kan de therapie gedeeltelijk vergoed worden. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar, ik raad altijd aan dit even na te vragen. Betaling is achteraf.

ervaringen
Paint_orange_1.png
DeKeuze_Blad_Geel_L.png
Flower_Orange_1.png
Paint_orange_1.png
DeKeuze_Blad_LichtOranje.png
Flower_Orange_2.png
DeKeuze_Blad_Geel_L.png
DeKeuze_Blad.png
bottom of page